foto1
foto1
foto1
foto1
foto1
Üdvözöljük az iskola weblapján!

Új járványügyi eljárásrend a köznevelési intézményekben (2022.09.09.)

 

Tisztelt Szülők!

 

Az alábbiakban közöljük a Veszprém Megyei Kormányhivatal Balatonfüredi Járási Hivatala által továbbított, köznevelési intézményekben alkalmazandó COVID-19 eljárásrendet, mely Dr. Müller Cecília országos tisztifőorvos asszony 2022.09.09. napján kiadott 51473-1/2022/JIF ügyiratszámú tájékoztatója alapján készült.

 

Igazoltan COVID-19 fertőzött személy 7 napos elkülönítése szükséges, amelyet a továbbiakban is az egészségügyi szolgálat tesz meg. Az elkülönítés időtartama lerövidíthető, amennyiben a COVID-19 fertőzött az elkülönítés 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek, akkor a tünetek kezdetétől számított 5. napon antigén gyorstesztet végeztethet, és annak negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható. 

 

Igazolt COVID-19 fertőzés esetén a fertőzöttel szoros kapcsolatba került, COVID-19 fertőzésre gyanús tüneteket nem mutató személy látogathatja - akár dolgozóként, akár tanuló-ként - a köznevelési intézményt. Az igazolt COVID-19 fertőzöttel történt szoros kontaktus (potenciális expozíció) időpontjától számítolt 5 napig köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni.

 

 

Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét. Segítő együttműködését köszönjük.

Török Tamás
igazgató

 

Adatvédelem

Endrődi Sándor Iskolai Alapítvány

 

Alsóörs weblapja